Subject: Zal de hete zomer ook een hete herfst inluiden?

Zal de hete zomer ook een hete herfst inluiden?
    This newsletter is in Dutch because it mostly contains activities for Dutch speakers. The events 'Code Rood' and 'Alternative Finance Festival' have part of their program in English, see the event websites for more information.


    Beste lezer,

    Is de hete zomer een voorbode voor een hete herfst? Als het aan TNI ligt wel. Verspreid over heel Nederland staat er daarom veel op het programma de komende weken. TNI nodigd je uit voor Code Rood, het Alternative Finance Festival en voor de campagne tegen het afschaffen van de dividendbelasting.

    Maar kom vanmiddag vooral ook naar de Seebrücke demonstratie op de Dam in Amsterdam, om een vuist te maken voor tegen het (huidige) desastreuze migratiebeleid van de EU.

    Code Rood voor Groningen en klimaat!

    De gevolgen van klimaatverandering zijn deze zomer in heel Nederland merkbaar. Maar voor Groningers is niet enkel het klimaat wat rest. In de afgelopen twee weken zijn er negen aardbevingen geweest als gevolg van de gaswinning door Shell, Exxon en de NAM.

    Het is code rood voor Groningen en het klimaat, de gaskraan moet dicht!

    Kom van 24 t/m 31 augustus naar het Code Rood actiekamp in het aardbevingsgebied van Groningen. Ook TNI is vertegenwoordigd op zaterdag 25 augustus met het organiseren van lezingen en workshops in het actiekamp. Daarnaast hopen we op brede steun tijdens de actie Massaal tegen Gas op 28 augustus.

    Is Nederland een verzorgingsstaat voor multinationals?

    Met de bestaande belastingdeals heeft het daar alle schijn van. Het afschaffen van de dividendbelasting doet daar nog een schep bovenop, een cadeautje van 1.4 miljard per jaar voor buitenlandse aandeelhouders. Laat dit niet gebeuren!

    Teken de petitie van Tax Justice NL en kom op 8 september naar het symposium ‘Eerlijk delen is niet niet moeilijk’ van FNV en Tax Justitie NL. Geef je snel op want het aantal plaatsen is beperkt.

    Meld je aan

    Alternative Finance Festival: 10 jaar na Lehman Brothers, waar blijven de alternatieven?

    Op 15 september 2018 is het 10 jaar geleden dat de zakenbank uit de VS Lehman Brothers omviel. Het was het begin van de financiële crisis.

    Het ingrijpen kostte overheden wereldwijd tientallen miljarden. Inmiddels is het toezicht aangepast, maar dit heeft financiële sector niet wezenlijk veranderd en we zijn er signalen voor een volgende crisis. Op 14, 15 en 16 september vindt daarom het Alternative Finance Festival plaats om te laten zien dat het niet alleen anders kan en moet, maar dat er al een heleboel alternatieven aan de weg timmeren!

    Kom langs en laat je inspireren.

    Seebrücke - Demonstratie tegen vluchtelingenbeleid EU

    In heel Europa wordt onder de naam ‘Seebrücke – Zeebrug’ actie gevoerd voor een menswaardig Europees migratiebeleid. Toon solidariteit, meld je aan en kom vanmiddag (17uur) naar de Dam.

    De afgelopen weken heeft de 'Amsterdamse radicaliseringsaanpak' in verschillende media onder vuur gelegen, als zijnde een kwalijke methode. Lees hier meer over in het ‘The globalisation of countering violent extremism policies’ rapport, waarin de Amsterdamse methode, die in veel landen navolging krijgt, kritisch wordt geanalyseerd door Arun Kundnani en Ben Hayes.

    Ter aanvulling op het Europese migratiebeleid geeft het recente rapport ‘Uitbereiding van het fort’ van Stop Wapenhandel en TNI geeft een ontluisterd beeld van het huidige Europese grensbeleid en de militarisering van de Europese buitengrenzen.


     
     
    Transnational Instituteputting ideas into movement since 1974

    Follow us on Facebook, Twitter or YouTube.