Subject: Champagne op de Zuidas?

Champagne op de Zuidas?
    This newsletter is in Dutch because it mostly contains activities for Dutch speakers. The event 'A New Politics from the left' is in English.


    Beste lezer,

    Champagne op de Zuidas? Niet als het aan TNI ligt! Afgelopen week tijdens de Algemene Beschouwingen gaf Rutte geen krimp betreffende de afschaffing van de dividendbelasting, ondanks het feit dat 82 procent van de Nederlanders tegen is.

    Geef een signaal en teken de petitie ‘stop afschaffen dividendbelasting’ van Tax Justice NL.

    Het huidige economische model functioneert niet langer. Wat moet er gebeuren?

    Kom dinsdag 2 oktober naar 'A New Politics from the left – Lessons from the UK for building economic democracy' in CREA Amsterdam om antwoord te krijgen op deze vraag. Tijdens deze avond zal er een discussie plaatsvinden met als thema ‘praktische oplossingen voor onze economische, sociale en ecologische problemen’, oplossingen die democratisch, eerlijk en duurzaam zijn.

    Sprekers: Hilary Wainwright (TNI), Laura Parker (Momentum), Ted Howard (Democracy Collaborative).

    Moderator: Harriet Bergman (Code Rood, University of Amsterdam).

    Taal: Engels

    Meld je aan op Facebook.
    29 september: Katwijk, demonstratie “Vluchtelingkinderen hebben ook rechten!

    Op 29 september organiseert “Geen kind aan de kant” in Katwijk een demonstratie ter ondersteuning van vluchtelinggezinnen die in gezinslocaties verblijven. Twee jaar geleden deden zo’n honderd vluchtelingen uit de plaatselijke gezinslocatie mee aan een andere “Geen kind aan de kant”-demonstratie in die gemeente.

    Zie de website voor meer informatie.

    4 oktober: Forum voor Democratie: wat is het en hoe stoppen we ze?”

    In heel Europa zien we hoe extreemrechtse- en fascistische partijen in opkomst zijn. In Oostenrijk en Italië zit extreemrechts in de regering, terwijl in Duitsland de fascistische vleugel binnen AfD aan invloed wint. Extreemrechts probeert de woede van mensen over de economische crisis en het bezuinigingsbeleid van de gevestigde politiek te kanaliseren naar racisme en autoritarisme.

    In Nederland gaat Forum voor Democratie verder dan Wilders. Baudet probeert een rechtse partij-beweging op te bouwen door kaders op te leiden en geld op te halen. De partij is racistisch, seksistisch, tegen links en de vakbonden gericht en heeft een basis onder de middenklasse.

    Meld je aan en discussieer mee op de avond van 4 oktober.

    Locatie: Pieter Nieuwlandstraat 93 Amsterdam.

    Vanaf 30 september: Pop-up museum ‘De opstandige Nijmegenaar’

    Een ongehoorzaam en opstandig Pop-Up museum over de rebelse geschiedenis van Nijmegen. De tentoonstelling staat van 30 september tot 25 oktober 2018 in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. In het weekend van 024geschiedenis (zaterdag 20 oktober) zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud op het plein.

    Zie Facebook voor meer informatie.

    Locatie: Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
    Mariënburg 26, 6511 Nijmegen.

     
     
    Transnational Instituteputting ideas into movement since 1974

    Follow us on Facebook, Twitter or YouTube.