Subject: Weet jij wie er #Uitgemolken wordt voor de zuivelindustrie?

#Uitgemolken

Wie ons op sociale media volgt, heeft het misschien al gezien. Op donderdag 3 oktober lanceerden we een nieuw rapport over de zuivelindustrie: #Uitgemolken. We focussen op de impact van zuivel op dier, mens en milieu. We creëerden dit rapport op basis van officiële cijfers en wetenschappelijke bronnen, foto's die gemaakt werden in Belgische boerderijen, maar ook de mooie verhalen van geredde dieren komen er in voor, samen met boeren die veranderden. 

Lees en deel jij #Uitgemolken via jouw sociale media kanalen? 

Campina, waar zijn de kalfjes?

De lancering van #Uitgemolken ging gepaard met een actie aan FrieslandCampina in Aalter. Campina is het zesde grootste zuivelconcern ter wereld. Ze zetten, in tegenstelling tot veel andere bedrijven, nog steeds niet in op plantaardige zuivelalternatieven. Voor hun miljardenomzet worden zo'n 1,7 miljoen koeien uitgemolken, om ze volledig op te gebruiken en naar de slachtbank af te voeren. Om melk te produceren, moeten koeien kalfjes krijgen. Maar waar zijn de kalfjes dan? Ook op vrijdag 4 oktober namen we in Nederland deel aan de actie van Even Geen Vlees aan Campina. 

Op zaterdag 5 oktober hielden we vegan outreach acties in Hasselt, Gent en Leuven. We informeerden voorbijgangers over de zuivelindustrie, lieten hen kennis maken met het leven van een melkkoe via onze iAnimal en boden heerlijke plantaardige proevertjes aan. 

Om zulke acties en onderzoek te doen, zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Help jij ons ook?
Kom jij lekker eten voor de geitjes?

Op zondag 20 oktober organiseren we een eetbenefiet ten voordele van Melkgeitenopvang Ophelia, ook bekend als 'de bokjes van Lies'. Lies ontfermt zich reeds enkele jaren over bokjes uit de geitenmelkindustrie. De bokjes worden afgedankt, omdat ze geen melk geven en dus "geen waarde" hebben. Lies vangt ze op en brengt ze met veel liefde groot. Eens de bokjes oud genoeg zijn, worden ze gecastreerd en ter adoptie aangeboden. Ondertussen is Lies haar opvang uitgebreid met oude melkgeiten die niet meer genoeg melk produceren voor de boer. Haar kosten en zorgen worden dus steeds groter, daarom dragen wij graag een steentje bij.
Meer info vind je hier en inschrijven doe je via deze link.
Wat staat er nog op het programma?
Help jij onze acties voor de dieren ondersteunen? Je kunt steeds een donatie doen of lid worden.
Samen strijden we verder voor de dieren!
Diervriendelijke groet,
Benjamin, Melissa en Sara,
  het Bite Back team
LikeTwitterPinterestForward
Bite Back, Bredestraat 134, 3293, Kaggevinne, Belgium
You may unsubscribe or change your contact details at any time.