Subject: We blijven strijden voor de dolfijnen 🐬💙

Onze minister van Dierenwelzijn laat de Brugse dolfijnen links liggen, wij niet.

Hi Friend,


Vandaag vertellen we je graag wat meer over onze dolfinariumcampagne. We kijken met een kritische blik naar het huidige beleid van de minister van dierenwelzijn en stellen je graag op de hoogte van onze nieuwe acties voor de dolfijnen.


Minister Weyts laat de Brugse dolfijnen vallen; wij niet ✊


Dierenwelzijn laat dolfijnen in de steek

Op 18 juli verscheen er een nieuwe codex Dierenwelzijn ( - je vindt 'm hier). Eindelijk zou minister Ben Weyts een beslissing maken aangaande het voortbestaan van dolfinaria in België; eindelijk zou hij werk maken van een uitdoofbeleid voor het Boudewijn Seapark Dolfinarium - of dat is toch wat hij al jaren verkondigde.


De nieuwe codex tartte onze verbeelding: Het dolfinarium in Brugge mag openblijven, onder de voorwaarde dat ze een buitenbad bouwen voor de dolfijnen tegen 2027 💔


⁉️ Ook in 2014 kreeg het Seapark dezelfde voorwaarde voor hun voortbestaan opgelegd. Op die tien jaar kwam er geen (plan voor) een buitenbad.


Toch krijgt het dolfinarium nu een tweede kans, ook al hebben ze geen enkele stap ondernomen voor dat buitenbad. Ben Weyts van NV-A, de partij van 'de kracht van verandering', blijft dezelfde kleine pleister op de grote wonde leggen.


In 2019 had Weyts het voor een eerste keer over een uitdoofbeleid voor Boudewijn Seapark. Tussen dan en nu liet hij met overheidsgeld een groots onderzoek uitvoeren (door een dolfinariumspecialist - geen dolfijnenspecialist), verkwanselde hij veel tijd, en kwam hij met een non-beslissing.


Er is een verbod op dolfinaria in Vlaanderen, maar het enige bestaande dolfinarium mag open blijven, inclusief dolfijnenshows en programma's die het aanraken van de dieren toelaten! 🤯

De beslissing van Weyts toont nog maar eens aan dat verandering van onderop zal moeten komen.

Wij blijven dan ook opkomen voor de dolfijnen.


We contacteren scholen die het dolfinarium bezoeken, schrijven sponsors aan die kortingskaarten aanbieden, en proberen zo te snoeien in de inkomsten van het dolfinarium. We blijven onderzoek doen naar dolfijnen en dolfinaria, om te blijven aantonen dat deze twee niet samengaan op een diervriendelijke manier.


Eind oktober voeren we actie aan het dolfinarium tegen ASPRO parks, de multinational achter Boudewijn Seapark en achter tientallen andere (dolfinarium)parken in Europa. Houd onze website en social media in het oog om op de hoogte te blijven 🐬


➡️  Als we acties willen blijven organiseren en willen blijven opkomen voor de dieren die de dienst Dierenwelzijn links laat liggen, hebben we hulp nodig.


Geef je daarom op als vrijwilliger, doe een donatie of word lid.





Help ons de dolfijnen helpen, Friend!


Bite Back ontvangt geen subsidies en is voor haar werking volledig afhankelijk van donaties. Help ons te blijven opkomen voor de dieren met een gift:


Powered by:
GetResponse