Subject: Acaba sen kimsin...

Kendi hikayene başka bir açıdan bakmak ister misin?

Merhaba!


Bu e-maili Türkçe yazmak istedim. Umarım okursun.


Bu hafta topluluk önünde konuşma kulübü olan Toastmasters'da kendimi tanıtan bir konuşma yaptım.


Sıradan bir şurada doğdum, şunu okudum, şu işi yapıyorum konuşması olsun istemedim. Gerçekten kim olduğumu farklı bir şekilde ama içten anlatmak bu anlatma çabası sayesinde ben de kendimi yeniden tanımak istedim. Aklıma şu soru geldi 'Ben olmak nasıl bir deneyim?' ve 'Bu deneyimi bana kim anlatabilir?'. Bu da bana şu fikri getirdi 'Ben olma deneyimini uzuvlarımdan / organlarımdan dinleyebilir miyim acaba?'.


Çok enteresan bir egzersiz oldu bu benim için. Ayaklarım bir sürü anıyı getirdi zihnime. Yazları çıktığımız tatildeki kumlar, yan bahçede oynarken bastığım çivi, saatlerce işte giydiğim topuklu ayakkabıların sonucu gece ayaklarımın kasılması ve kramplar, 25 yaşında başladığım baleyle ayaklarımın güçlenmesi, kıvrılmasının geçmesi ve ağrıların azalması, covid zamanı evde geçirdiğim sürede ayakların özgürlüklerini ilan etmesi...


Karnım enteresan şekilde bana birçok duyguyu hatırlattı, özellikle heyecanları. Duygularımın karnımda hissedilmesine şaşırdım. Dans, müzik, okuduğum kitaplardan, tanıştığım, hikayelerini dinlediğim insanlardan aldığım ilham, seyahatlerin ve yeni deneyimlerin heyecanı, aşk, güzel tatlardan aldığım keyif... hepsi karnımın hafızasındaydı.


Kalbimde hatıralar değil de geniş bir sevgi hissi vardı. Tüm canlılara, dünyaya, bildiğim ve bilmediğime, gördüğüm ve görmediğime sevgi.


Zihnime baktım, bir kayıt bulamadım. Alan buldum. Boşluk. Şaşırttı bu beni. O kadar yargılar demek ki zihnimde depolanmamış. Bedenime kaynamış.


Bu araştırmayı yaptım, keyif de aldım ama tatmin olmadım. Ben değilim ki bu. Bu duyduklarımın hepsi geçmiş, hepsi tarih. Şu an, geçmişten bağımsız olarak var olabilir. Ben de. Geçmişle kendimi tanımlamayacaksam ben kimim? Emin değilim. Ama merak edenim. Hissedenim. İlham alanım. Sanırım şu anda ben buyum.


Sen kimsin? Sen kendini nasıl tasvir edersin? Uzuvlarına sorsan kendin hakkında ne öğrenirsin?

İşimden mutsuzdum, bu işe devam etmek istemediğimi biliyordum ama ne yapabileceğim hakkında en küçük bir fikrim yoktu.


Bu sana tanıdık geliyor mu?


Evetse gel bunu konuşalım.


Bu duygu durumuyla tek başına yeni bir kariyer yolu çizmek çok zor, ben kendi deneyimimden biliyorum. Bu yüzden bunu birlikte yapacağız ve yaratıcı bir yöntem kullanacağız.


Kariyer Yaratıcılığını Geliştir workshopunda yapabileceğin alternatif işler listesini oluşturacak ve bu listeyi genişletmenin ve aktif tutmanın yolunu öğreneceksin.


Şu link üzerinden kayıt olabilirsin.

Podcaste canlı katıl - 12 Tem. Salı 15:00 (TR)


Yapmak istediğimiz işi bilsek de bir çoğumuz bu işi yapabileceğimiz, işimizden keyif alarak çalışacağımız bir kurum olduğuna inanmıyor ve bu yüzden pes ederek, vasat işlere tav oluyoruz. Oysa bu şirketler var ve böyle olmayan şirketleri dönüştürme potansiyelimiz de var. Bu canlı podcast kaydında bundan bahsedeceğiz.


Şu kanallardan dahil olabilirsin:

LinkedIn

Facebook

Youtube


En son bölümü dinledin mi?


Podcastimin 50. bölümünü de kutlamak adına çok sevdiğim, kalbimin mentörü dediğim Janet Harvey ile bir sohbet gerçekleştirdim.


Janet yıllandıkça gençleşen, enerjisine enerji katan ve ağzından çıkan her sözle ilham veren bir insan. Kendisine bu enerjiyi nereden bulduğunu, kariyer yolculuğunu ve parayla nasıl bir ilişki kurabileceğimizi sordum.


Senin bizim sohbetimizden alacaklarını çok merak ediyorum.


Podcasti Spotify, Apple, Google gibi tercih ettiğin platformdan ya da websitesi üzerinden dinleyebilirsin.



Bunu denemelisin: Focusmate!


Fabio (eşim) anlatıp duruyordu ama ben aylar sonra denemeye karar verdim ve şu anda büyük bir hayranıyım.


Focusmate odaklı çalışmana yardımcı olan bir üyelik sitesi. 25 ya da 50 dakikalık bir seans açıyorsun ve sistem seni başka bir kullanıcıyla eşleştiriyor. Seansın başında birbirinize bu seansta neyi amaçladığınızı anlatıyorsunuz, süre dolunca da nasıl geçtiğini paylaşıyorsunuz.


Ben konsantrasyon ve yalnız çalışma gerektiren bir çok iş yapıyorum (yazı yazmak gibi) ama insan görmek ve bağlantıda da olmak istiyorum. Bu yüzden bu platform beni çok mutlu ediyor ve odaklı çalışmama da inanılmaz faydalı oldu.


Ücretsiz üye olup haftalık 3 seans yapabilirsin. (Ben her gün 3-5 saat kullandığım için paralı üye oldum. Şu anda ödediğim ücret 5 euro). (Bu bir reklam değildir. Çok sevdiğim ve fayda gördüğüm için paylaşmak istedim.)

GELECEK PROGRAM:

1-8-15 Ağustos 18:00 -19:30 (TR saati)

Ignite Your LifeWork

Kitabım "The Gift of Being Unfulfilled at Work" ışığında kariyer yolculuğumuz üzerine derin düşünerek, güven ortamında samimiyetle paylaşarak yeni yollara ilham vereceğiz ve seni harekete geçireceğiz.


Şuradan kayıt olabilirsin.


Bu hafta için bir dilek


Gözümüzü açıp hayatın ışığını görebileceğimiz, kalbimizdeki güneşin sıcaklığını hissedebileceğimiz bir hafta olsun.


Powered by:
GetResponse