Subject: 🐇 🧡 Áldott Húsvéti Ünnepeket! Néhány érdekes gondolat, kérlek, olvasd el! 🐇 🧡

Ez NEM egy kereskedelmi ajánlat, nincs benne kuponkód, kedvezmény, vásárlásaal kapcsolatos információ!


Az Ünnep alkalmával elgondolkodtam néhány értékkel kapcsolatban. Ezekben a napokban többször is szóba került az "Áldás" szó. Nem csak Bibliai értelemben. Erről jutott eszembe néhány gondolat, amit most leírtam:


Szóval fura ez az “áldás” dolog.

Gyermekkoromban azt hittem, hogy az áldás az egy ilyen templomi szertartás ami vagy működik vagy nem, és 20-as 30-as éveimig aztán ebbe bele se gondoltam jobban.

Van egy ismerősöm, aki régi boltok üzleti könyveit, könyveléseit gyűjti hagyatékból, bolhapiacokról, és arról mesélt nekem, hogy majdnem mindegyik így kezdődik: egy évszám és “Isten áldásával”.

Vagyis, régen ez egy olyan, természetes szokás volt, hogy ha valamit elkezdett az ember csinálni, amihez úgy érezte, hogy azért nincs teljesen meg teljesen hozzá az ereje - akkor erre áldást kért. És általában kapott is.

És ezért hálás volt, megköszönte. No, erről majd később.

Szóval, én azt hiszem, hogy mint oly sok fogalom, az ember életében, ahogy telnek az évtizedek, egy kicsit átértékelődik, más jelentéssel bír.

Ha kicsit is belegondolok, az egész életemen tulajdonképpen áldás van, minden nehézség, buktató ellenére, köszönöm jól vagyok, és amikor azt mondom hogy ezt már nem bírom ki – persze azt is kibírom.

Nyilvánvaló módon, tele van az életem tévedésekkel, rossz döntésekkel, és ugyanolyan mennyiségű jóval, örömmel, nevetéssel, öleléssel.

A kérdés inkább az, hogy ezekből a nehézségekből, tudok-e tanulni, tudok-e fejlődni, le tudom-e vonni a következtetést, vagy megkérdezhetem meg önmagamtól, hogy én miben voltam ebben hibás?

Ha ez nem következik be, akkor úgy járok mint Bill Murray az Idétlen időkig című filmben.


Mindig ugyanaz a nap ismétlődik - amíg rá nem jövök arra, hogy van kiút ebből a labirintusból.


Szóval, talán a kevesebb panaszkodás, mások elfogadása, meg nem ítélése - ezt talán jó kezdet ahhoz, hogy tényleg jobb legyen az életem. 


Köszönöm, hogy elolvastad soraimat!


Kalocsai Sándor - magzsola.hu