Onderwerp: ✍ Hallo Friend, hier ben ik weer.

Alles in balans!

Hallo Friend, hier ben ik dan weer 
Anja van Lieshout van AvL Coaching.
Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle actualiteiten rondom gezondheid!
     Er is al weer een maand voorbij Friend en er is weer een heleboel gebeurd!
     Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Vroege overgang kan zorgen voor verhoogd risico op depressie;
  • Stressvolle gebeurtenissen verouderen het brein;
  • Gebruik omstreden anticonceptiepillen aan banden gelegd;
  • Nieuwe behandeling tegen oorsuizen;
  • Posttraumatische stress bij kinderen in een paar uur te behandelen;
  • Hoe vaak moet je klaarkomen om prostaatkanker te voorkomen?;
  • Nul-limiet voor drugsverbruik in het verkeer;
  • Zelfvertrouwen meisjes met astma of eczeem lager.
Vroege overgang kan zorgen voor verhoogd risico op depressie

Vrouwen die vroeg in de overgang raken, zouden een verhoogd risico hebben op het krijgen van depressieklachten.
De wetenschappers onderzochten hoe het kan dat sommige vrouwen in de overgang last hebben van depressieve klachten, terwijl deze bij andere vrouwen uitblijven. Daarvoor hielden zij data bij van 1.306 vrouwen in de leeftijd van 42 tot 52 jaar die nog niet in de menopauze zaten.

Stressvolle gebeurtenissen verouderen het brein

Stressvolle gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat het brein jaren ouder wordt, dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Onderzoekers van de universiteit van Wisconsin ontdekten dat al één vroege stressvolle gebeurtenis later in je leven nog uitwerking kan hebben. De resultaten geven ook aanleiding tot onderzoek naar de noodzaak van het ondersteunen van gemeenschappen met een sociale achterstand.

Gebruik omstreden anticonceptiepillen aan banden gelegd

Mogelijk 77 vrouwen zijn de afgelopen 25 jaar overleden na het gebruik van anticonceptiepillen. Dat blijkt uit cijfers van het bijwerkingencentrum Lareb. Door alle waarschuwingen voor de ernstige risico's is het gebruik van de omstreden Diane-35 pil inmiddels flink teruggelopen.

Nieuwe behandeling tegen oorsuizen

Het Groene Hart Ziekenhuis begint met een nieuwe behandeling tegen oorsuizen, oftewel tinnitus. Het ziekenhuis gaat daarbij samenwerken met de keten Beter Horen. De afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het ziekenhuis en Beter Horen gaan vanaf 24 juli, in het Goudse ziekenhuis, beginnen met de behandeling om patiënten met oorsuizente helpen.
Posttraumatische stress bij kinderen in een paar uur te behandelen

Met een paar uur therapie, bijvoorbeeld met EMDR of schrijftherapie, kunnen kinderen en jongeren met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) al succesvol worden behandeld.
Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en GGZ Rivierduinen in Leiden, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Child Psychology and Psychiatry.


Hoe vaak moet je klaarkomen om prostaatkanker te voorkomen?

Wetenschappers weten het zeker: meermaals per maand klaarkomen houdt sperma gezond en helpt kanker vermijden. Wie 21 keer per maand een orgasme krijgt, heeft 33 procent minder kans op prostaatkanker. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit.


Nul-limiet voor drugsverbruik in het verkeer

Weggebruikers kunnen vanaf 1 juli 2017 gecontroleerd worden op drugsgebruik met behulp van een speekseltester. De politie gaat dit nieuwe instrument de komende tijd gefaseerd inzetten in het verkeer. Met behulp van de speekseltester kan beter worden gecontroleerd op drugsgebruikin het verkeer. Vanaf 1 juli gelden wettelijke limieten voor amfetamineachtige stoffen, cocaïne, opiaten (morfine/heroïne), cannabis (THC) en GHB-achtige stoffen. Voor een combinatie van drugsof een combinatie van drugsmet alcohol gelden nullimieten.
Zelfvertrouwen meisjes met astma of eczeem lager

Meisjes in de basisschoolleeftijd met astma of eczeem hebben gemiddeld minder zelfvertrouwen dan meisjes zonder deze aandoeningen. Bij jongens is er gemiddeld genomen geen effect op het zelfvertrouwen . Zowel jongens als meisjes met astma of eczeem ervaren wel fysieke beperkingen. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van het CBS en het Erasmus MC met gegevens van 5,3 duizend kinderen uit de Gezondheidsenquête van het CBS tussen 2010 en 2013. Hierin beantwoorden ouders vragen over de gezondheid en het welbevinden van hun kinderen.

Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere items kun je natuurlijk ook kijken op de blog!
Wil je iets kwijt over een van de onderwerpen of heb je vragen Friend, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Ik zal altijd proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat het interessant zou kunnen zijn met mij in contact te komen, geef hem/haar dan de kans hier zelf over te beslissen en verwijs naar de website van AvL Coaching!

Dank je wel!
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse