Onderwerp: ✍ Hallo, hier ben ik weer.

Alles in balans!

Hallo, hier ben ik dan weer 
Anja van Lieshout van AvL Coaching.
Met mijn nieuwsbrief zal ik je zo veel mogelijk op de hoogte houden van alle actualiteiten rondom gezondheid waarbij
AvL Coaching, al dan niet met hypnose, iets voor je kan betekenen. Het grote verschil is echter, dat een hypnotherapeut op zoek gaat naar de bron van het probleem en van daaruit gaat werken, dus het probleem op gaat lossen, in plaats van dat we aan symptoombestrijding werken!
     Er is al weer een maand voorbij en er is weer een heleboel gebeurd!
     Dit zijn de onderwerpen die ik deze keer met je wil delen:
  • Zware gebruikers van lachgas riskeren een verlamming;
  • Borstimplantaat verhoogt kans op zeldzame kanker;
  • Er is nu hard bewijs dat alcohol je DNA beschadigt;
  • Paniek, depressie, rouw, zo moeilijk kan stoppen met roken zijn;
  • Artsen en verpleegkundigen SEH geestelijk uitgeput;
  • Ziekenhuizen missen de afslag naar palliatieve zorg;
  • En zo worden grafkisten na crematie weer hergebruikt;
  • Poeptransplantatie kan helpen bij slechte darmflora.
Zware gebruikers van lachgas riskeren een verlamming.

Lachgas heeft een onschuldige reputatie als partydrug. Er is weinig bekend over de risico's voor gebruikers. Maar extreem gebruik kan ernstige schade aan het ruggenmerg opleveren, zo waarschuwt revalidatie-arts Christof Smit vanavond bij actualiteitenrubriek Nieuwsuur.
Borstimplantaat verhoogt kans op zeldzame kanker.

Vrouwen met implantaten in hun borsten krijgen veel vaker een bepaalde kanker. Die is wel erg zeldzaam: twee patiënten per jaar.
Vrouwen met borstimplantaten hebben een hogere kans op een zeldzame kanker van witte bloedcellen. Het risico is ongeveer 400 keer zo groot. Dat is een enorme relatieve kansverhoging. Maar omdat het type kanker (borst-ALCL) erg zeldzaam is zijn er toch heel weinig patiënten. Onder 7.000 vrouwen met een borstimplantaat krijgt er waarschijnlijk één voor haar 75-ste levensjaar borst-ALCL door het implantaat.


Er is nu hard bewijs dat alcohol je DNA beschadigt.

Alcohol wordt in verband gebracht met verschillende soorten kanker: onder meer borst-, lever- en darmkanker. Onduidelijk was echter hoe alcohol deze verschillende soorten kanker veroorzaakt. Tot nu. Engelse onderzoekers tonen aan dat alcohol het DNA in stamcellen blijvend beschadigt. “Sommige kankers ontwikkelen door DNA-schade in stamcellen,” vertelt onderzoeker Ketan Patel. “Hoewel een deel van de schade ontstaat door toeval, suggereren onze resultaten dat het drinken van alcohol de kans op deze beschadigingen vergroot.”

Paniek, depressie, rouw, zo moeilijk kan stoppen met roken zijn.

Kees van der Mey rookt al jarenlang, maar sinds kort rookt hij een stuk minder sigaretten. "Ik sta bijna op nul." Dat minderen is hard nodig, want hij heeft zware gezondheidsproblemen door het roken.

Van der Mey lijdt aan COPD: door zijn beschadigde longen zit er nog maar weinig zuurstof in zijn bloed. Hij heeft weinig energie, pijn aan zijn been en hij moet 24 uur per dag aan een zuurstoftank.


Artsen en verpleegkundigen SEH geestelijk uitgeput.

Uit een onderzoek van Universiteit Leiden blijkt dat vier op de tien medewerkers van spoedafdelingen in ziekenhuizen aangeeft emotioneel uitgeput te zijn.
Bijna 50 procent is geneigd om in cynische termen over patiënten te praten, wat in vaktermen depersonalisatie heet. Dit schrijft Trouw.


Ziekenhuizen missen de afslag naar palliatieve zorg.

Ziekenhuizen missen vaak de afslag naar palliatieve zorg bij patiënten met kanker in hun laatste levensfase. Dat zegt longarts Sander de Hosson in reactie op onderzoek dat ziekenhuizen te lang doorbehandelen.
Ziekenhuizen bieden weinig palliatieve zorg aan aan long- en darmkankerpatiënten in hun laatste levensfase. Wel krijgen patiënten veel chemotherapie en radiotherapie. Tussen regio’s bestaan er grote verschillen in zorgconsumptie in de laatste levensfase.


En zo worden grafkisten na crematie weer hergebruikt.

Wanneer iemand overlijdt en voor een crematie kiest, wordt de overledene met kist en al de oven ingeschoven. “Waarom wordt een peperdure grafkist eigenlijk gecremeerd?” vroeg Davey Remie, tweedejaars Ondernemerschap & Retail Management van Avans zich tijdens een uitvaart af. “Je betaalt duizenden euro’s voor een eikenhouten kist en vervolgens gaat ‘ie in vlammen op. Dat moet anders kunnen.”

Poeptransplantatie kan helpen bij slechte darmflora.

Heb je last van chronische diarree of het prikkelbare darmsyndroom? Dan zou je zomaar baat kunnen hebben bij een poeptransplantatie. Bij chronische diarree hebben poeptransplantatie al bewezen effect gehad, nu gaat het AMC onderzoeken wat het effect is op het prikkelbare darmsyndroom.

Dit waren de items die ik er deze keer voor je heb uitgelicht. Voor alle andere items kun je natuurlijk ook kijken op de blog!
Heb je vragen over wat ik in de onderwerpen voor je kan betekenen, dan mag je natuurlijk altijd contact met me opnemen. Ik zal altijd proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat het interessant zou kunnen zijn met mij in contact te komen, geef hem/haar dan de kans hier zelf over te beslissen en verwijs naar de website van AvL Coaching!

Dank je wel en tot snel!
LikeTwitterPinterestGooglePlusLinkedInForward
Laanderhof 45, 5351CN, Berghem, Netherlands
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.

Mogelijk gemaakt door:
GetResponse