Teema: UUS MAA juulikuu KINNISVARAKIRI

View this email online if it doesn't display correctly

KINNISVARATURG JÄTKAS JUUNIS POSITIIVSES MEELEOLUS
Hoolimata pühade sattumisest arginädalale ning Eestit tabanud kuumalainest, jätkus juunis kinnisvaratehingute arvu kasv.

Ehkki andmed pole veel lõplikud, sõlmiti juba praeguste numbrite põhjal võrreldes maiga 10% enam tehinguid. Korteritehingute arv Eestis on viimastel kuudel olnud seega järgmine: aprillis 1180, mais 1345 ja juunis 1480. Eelmise aasta juuni tasemest jäi puudu 17% ning kriisieelsete 12 kuu keskmisest 25%.

Paranenud olud tekitasid optimismi

Tehingute arvu kasvu taga on valdavalt piirangute leevenemine ja optimism tuleviku suhtes. Kuigi endiselt räägitakse sügisest kui otsustavast perioodist, julgetakse ka täna tehinguid teha, ehkki heade uudiste kõrval peab möönma, et riigipoolsete otsetoetuste lõppemine võib tööpuudust veel edaspidigi kasvatada.

Eriti suurt huvi on näidatud maamajade ja suvilate vastu: kui korterituru täielikust taastumisest ei saa veel rääkida, siis juunis sõlmiti majade ja suvilatega üle 400 tehingu, mida oli 50 võrra enam kui möödunud aasta samal ajal, jäädes viimase 12 kuu kontekstis alla vaid eelmise aasta juulile. Ilmekas on siinjuures veel tõik, et Harjumaal langes tehingute arv enam kui 20 võrra, samas kui ülejäänud Eestis see valdavalt suurenes.

Korteritehingute kasv oli samuti laiapõhjaline, langedes vaid neljas maakonnas, samas kui Harjumaal kasvas tehingute arv enam kui 50 võrra, Tartumaal ligi 30 võrra ning Ida-Virumaal ja Jõgevamaal ligi 20 võrra.

Ehkki Tallinna nõukogudeaegsete tüüpkorterite näitel on hinnad nõksu võrra allapoole liikunud, ei saa me siiski laiapõhjalisest hinnalangusest rääkida. Turul käib endiselt külm sõda – teatud osa ostjaskonnast soovib näha suuremat hinnalangetust, samas kui müüjad on endiselt veendumusel, et tipphinnaga on võimalik ka praegu ostjaid leida ning ei kipu oma kaupa turult ära võtma. Tõenäoliselt näeme me siiski mingit hinnalangust, ent kasvanud nõudluse juures, on müüjad oma argumentidele saanud hingetõmbeaega juurde.

Juunis oli korteritehingute mediaanhind Eestis 1411 €/m2, mis on aastataguse ajaga võrreldes veidi enam kui 1% kõrgem. Harjumaal oli tehingute mediaanhind koguni 2020 €/m2, Tartumaal 1414 €/m2 ja Pärnumaal 1045 €/m2.

Loe detailsemat Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva piirkonna kiirülevaadet SIIT.

Artikli autor - Igor Habal, Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik
NÕUANDED: KUI EHITATE OMA MAJA PANGALAENUGA
Kui plaanite oma maja ehitada pangalaenu abil, on teil vaja aktiivselt suhelda kinnisvara hindajaga ning protsessi parema sujumise eesmärgil esitada hulk vajalikke dokumente ja projekte.

Suur osa meist tahab ehitada endale oma soovide ja äranägemise järgi uut kodu. Selleks võib olla nii korter, ridaelamukorter, elamuosa kui ka elamu. Kui plaanitakse ehitada elamu, siis algab see krundi leidmisega, järgneb hoone projekteerimine ning lõppeb selle ehitamisega. Kogu protsess on aeganõudev ning kulukas, mistõttu tuleb kõik detailid korralikult läbi mõelda.

Loe artiklit siit SIIT.

KLIENDIPÄEVAD JA ERIPAKKUMISED
TAEVASILMA UUSARENDUS
KLIENDIPÄEV 16.07 KELL 17-19:00!

Tule ja tutvu Veskimöldres asuvate korteritega lähemalt SIIT! 

ASTANGU 21/3
KLIENDIPÄEV 13.07 KELL 19-20:00!

Kliendipäeva eripakkumine -5000€! Uuri lisainfot pakkumise kohta SIIT! 
UUSARENDUSED
VIIMSIRAHU UUSARENDUS
SINU UUS KODU VIIMSIS! 

Tutvu hindade ja plaanidega! Lisainfot pakkumise kohta saate SIIT.
TAEVASILMA UUSARENDUS
SINU KODU VESKIMÖLDRES

KLIENDIPÄEV 16.juulil kell 17-19.00.

Tutvu pakkumisega SIIN.

JÄRVE TORNID - VAATA KAUGEMALE
Alates juulist on võimalik korterite planeeringutega tutvuda kohapeal!
Broneeri aeg ja võta ühendust! Tutvu korteritega lähemalt SIIT! 
PÖÖRISE UUSARENDUS
TUTVU PÖÖRISE NÄIDISKORTERITEGA!
Lisainfot korterite kohta leiad SIIT.
KARU RESIDENTSID

ESIMESE ETAPI MÜÜK ON ALANUD!
Eelmüügihinnad esimestele kiirematele, esimene maja valmib 2020a sügis.
Lisainfot korterite kohta leiad SIIT.
TÕNISMÄGI PREMIUM
SÜDALINNA LIHVITUD TEEMANT!
Alles vaid 3 korterit! Sisekujundusteenus TASUTA!
Lisainfot leiad SIIT.
KALAMAJA UUSARENDUS - TÖÖSTUSE 28A
VANA MAJA UUES KUUES

Korterid on valmis! Lisainfot leiad SIIT.

KUUSEHEKI UUSARENDUS SAUEL
SAUE ROHELUS, LINNA LÄHEDUS
2 viimast korterit! Kiirusta! Lisainfot leiad SIIT.


JÕEKÜLA UUSARENDUS KAKUMÄEL
Kõrgelt hinnatud Kakumäele Jõeküla tänavale rajatakse neli päikesepaneelidega korterelamut. Tutvu arendusega SIIN.
UUS MAA KINNISVARASAADE - ÜLEVAADE: MIS TOIMUB MEREÄÄRSETES ARENDUSTES
Uus Maa Ärikinnisvara OÜ kutseline maakler Eduard Sorokin ning Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi tutvustavad Rotermanni kvartalist Noblessnerini kulgevate mereäärsete arenduste viimaseid uudiseid ning annavad ülevaate, mis on lähiaastail tulemas.

Tallinna kuldseks miiliks nimetatud piirkonnale keskenduvas saates räägime muu hulgas ka linnahallist, Porto Franco keskusest, Kalaranna Kvartalist ning Patarei merekindlusest. Küsime, kust tulevad nende eksklusiivsete arenduste jaoks era- ja ärikliendid, kuidas on kokku saanud arendajate plaanid ja avalik huvi ning samuti ka, kas investor leiab siit veel mõne müügis oleva krundi või on kõik positsioonid nüüdseks jaotatud.


KAS JUUNIKUU MEEDIAKAJASTUSTEST JÄI MISKIT KAHE SILMA VAHELE?
Siin on ülevaade meie olulisimatest uudistest:

KUULA JÄRGI:

LOE JÄRGI:
Maakri 19/1 V korrus, Tallinn, Harjumaa 10145, Estonia
Võite igal ajal tellimise lõpetada või oma kontaktandmeid muuta.